header

Ook dit jaar hielden we bij Kuroyama onze speciale Kigami - Biraki training (viering van het nieuwe jaar). Deze training houdt in dat er minimaal 1000 slagen met de bokuto worden gemaakt door al de leden te samen.

De training werd geleid door Wim H., die er een strak tempo op aanhield met een brede variatie aan bewegingen.
Natuurlijk lijkt dit niet zwaar op het eerste zicht maar iedereen is welkom om deze training mee te volgen, want niets is wat het lijkt. Enkel bewegingen uitvoeren met een standaard bokuto is niet genoeg volgens onze Sensei vandaar dat er 2 speciale bokuto's (Suburito) doorgegeven werden.
(Een suburito is ook een houten oefen zwaard waarbij het gewicht en lengte verschilt met dat van een standaard bokuto).

Aan eigen ondervindingen is een suburito niet het lichtste oefenzwaard en is het zwaar om er slagen met uit te voeren, maar het is een leuke verandering.
Ook de overgang van een suburito naar bokuto is prettig want t.o.v. een suburito voelt een bokuto dan aan als een tandenstoker.

Na zo'n zware training doet het deugd om een ijskoud, fris gekoelde, goddelijke drank, te drinken. De komende dagen zullen de deelnemers hun spieren zeker voelen (ook op plaatsen waar men ze niet zou verwachten), maar dat hebben we zeker over voor deze Kuroyama traditie.

imgimgimg

U heeft gelimiteerde rechten om deze foto's persoonlijk te bekijken met uw internet browser. In geen enkel geval mogen deze foto's gereproduceerd, gekopiëerd, gepubliceerd, verspreid, of in iedere mogelijke vorm bewerkt worden zonder de schriftelijke toestemming van de webmaster. Het is verboden deze foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden. Alle rechten zijn gereserveerd.

Terug naar top
header
header
Agenda
Evenementen
Foto gallery
Nieuws archief
Online artikels
Site map