header
Op 24 augustus 2007 begon 6de editie van de Koryu stage in Belgiƫ. Deze vond dit jaar plaats in Louvain La Neuve en de japanse deligatie bestond uit Oda K. 8th Dan Hanshi - Eishin Ryu, Miyata T. 8th dan Kyoshi - Muso Shinden Ryu, Kuno M. 8th Dan Kyoshi - Eishin Ryu, Aoki E. 8th Dan Kyoshi - Muso Shinden Ryu, Katsumata K. 8th Dan Kyoshi - Tamiya Ryu, Furuichi N. 7th Dan Kyoshi - Muso Shinden Ryu.
Het begon zoals gewoonlijk met een opwarming onder leiding van sensei Furuichi, deze opwarming was echter geen lachertje want na enkle minuten stond iedereen al te verlangen naar een fris glaasje water.
Hierna werden de leden opgedeeld volgens graad, kregen een sensei toegewezen voor de mudanshi (kyu graden) was dit sensei Oda en startten we met de seitei. Natuurlijk zorgde sensei Oda voor een komische noot.

Zaterdag 25 augustus begon de koryu stage. De mudanshi (kyu graden) kregen sensei Furuichi, die op een rustige en soms grappige manier de 12 setei kata's uitvoerde met deskundige uitleg.
De shodanshi kregen sensei Kuno. Sensei Kuno ging verder in op details en de kracht die gerbuikt werd bij de snijbewegingen was zeer belangrijk. De Japanse grootmeesters hadden echter nog iets in petto voor ons, de opwarming van de dag er voor zat nog vers in het geheugen en ze vonden dat ze het nog wat zwaarder moesten maken door iedereen 3 uur intensief te laten trainen zonder pauze.
Wij waren allemaal opgelucht toen het eindelijk 12 uur was voor een middagpauze.
In de namiddag werd er weer verder getraind met gelukkig een korte pauze.

De laatste dag was een korte vanwege de vele inschrijvingen bij de examens, maar daarom zeker niet minder goed. De sensei's overliepen de geoefende kata's met een korte demostratie waarna de spanning te snijden was omwille van de examens.
Ook Wim nam deel aan deze examens en slaagde met glans voor zijn eerste kyu, met zelfs persoonlijke felicitaties van sensei Kuno.
Op deze laatste dag waren er enkelen die 's morgens toch nog wat vermoeid waren zoals Filippe, die het presteerde om zijn gi binnenste buiten aan te trekken en het pas merkte na de training.

Deze 3 dagen waren vermoeiend maar geweldig om mee te maken. Dus voor diegenen die er niet bij waren, houd het laatste weekend van augustus 2008 maar vrij voor de volgende Koryu stage!

Enkele foto's:
imgimg
imgimg

U heeft gelimiteerde rechten om deze foto's persoonlijk te bekijken met uw internet browser. In geen enkel geval mogen deze foto's gereproduceerd, gekopiëerd, gepubliceerd, verspreid, of in iedere mogelijke vorm bewerkt worden zonder de schriftelijke toestemming van de webmaster. Het is verboden deze foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden. Alle rechten zijn gereserveerd.

Terug naar top
header
header
Agenda
Evenementen
Foto gallery
Nieuws archief
Online artikels
Site map